Коронавируст халдвар (COVID-19)-ийн үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлааг дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна гэдгийг Эрүүл мэндийн яамнаас зөвлөлөө.
Шингэний хэрэглээ:
-  
Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, цай уух
 -  
Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
 
Өөх, тосны хэрэглээ:
-  
Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
 -  
Транс тос хэрэглэхгүй байх
 
Мах, махан бүтээгдэхүүн:
-  
Халуун шөлтэй хоол идэх
 -  
Адуу, хонь, сонгино, саримс, хөмүүл түлхүү хэрэглэх
 -  
Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
 -  
Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
 
Жимс, хүнсний ногоо:
-  
Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, нэрс, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
 
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:
-  
Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
 -  
Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
 -  
Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах
 
Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:
-  
Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
 -  
Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх
 
                


