Нийслэлийн Засаг даргын Тамгын газраас санаачлан зохион байгуулж буй “UB Food” олон улсын хоолны фестиваль өнөөдөр Сүхбаатарын талбайд эхэллээ. Жил бүрийн дөрөвдүгээр сарын хоёр дахь долоо хоногт зохион байгуулагддаг уг фестиваль энэ жил 11 дэх удаагаа болж байгаа бөгөөд анх удаа хаврын улиралд зохион байгуулж байгаагаараа онцлог болж байна.
Фестивалийн гол онцлог нь Узбекистанаас ирсэн 10 мастер зэрэглэлийн тогооч өөрийн улсын үндэсний хоолнуудаар зочдод үйлчилж буй явдал юм. Тэд:
-
Плов,
-
Шорлог,
-
Самса,
-
Казан кебаб зэрэг хоолыг 1000 хүртэл литрийн багтаамжтай тогоонд бэлтгэж,
-
Нэг тогоонд 500 кг плов хийж, 100 кг мах, 100 кг будаа, 40 кг тос, амтлагч, үзэм орсон жорын дагуу зочдод амтлуулж байна.
Монголын бурхан шашинтны төв Гандантэгчинлэн хийдийн гал тогооны лам нар мөн монгол гурилтай шөл бэлтгэж, үндэсний хоолны соёлоо сурталчилж байна.
Нийслэлийн Засаг дарга бөгөөд Улаанбаатар хотын захирагч Х.Нямбаатар фестивалийн үеэр “Дөрөв, тавдугаар сард аялал жуулчлал харьцангуй сул байдаг учир жуулчдыг татах зорилгоор энэ мэт олон улсын арга хэмжээ зохион байгуулахыг зорьж байна” хэмээн мэдэгдлээ.
Иргэд 5000 төгрөгийн тасалбар авч, үнэ төлбөргүй амталгаа, хоол хийх үзүүлбэр, уралдаан тэмцээнүүдэд оролцох боломжтой. Мөн 10 мянган хүний суудалтай асар дотор:
-
Dj үзүүлбэр,
-
Open Mic,
-
“Бага тойрог” урлагийн тоглолт,
-
Узбек бараа бүтээгдэхүүний худалдаа,
-
“Анир” поп оркестр, амьд хөгжмийн тоглолт,
-
Хоолны тэмцээнүүд зэрэг олон сонирхолтой үйл ажиллагаа болж байна.
Нийслэлийн Аялал жуулчлалын газрын дарга Д.Батсүх хэлэхдээ, “Дэлхийн олон хотод үндэсний хоолны соёлыг түгээж, чөлөөт цагийг зөв боловсон өнгөрүүлэх зорилгоор ийм фестивалиудыг зохион байгуулдаг. Манай иргэд ч энэ арга хэмжээг хүлээдэг болсон” хэмээн онцолжээ.
Фестивалийн дараа тус асарт:
-
Циркийн долоо хоног,
-
Цахим спорт,
-
Шагайн харваа,
-
3x3 сагсан бөмбөгийн тэмцээн зэрэг арга хэмжээг зохион байгуулж, аялал жуулчлалын улирлыг идэвхжүүлэх төлөвлөгөөтэй байна.
Эх сурвалж: Нийслэлийн Засаг даргын Тамгын газар, Нийслэлийн Аялал жуулчлалын газар.