Хүнсний дэлгүүр, худалдааны төвүүдэд коронавируст халдвараас сэргийлэх зөвлөгөөг хүргэж байна.
Байгууллагад:
- Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх;
 - Хүн хоорондын зай барих, тэмдэглэгээ хийх
 - Лангуу, тэрэг, сагс, хаалга, хөргөгчний бариул, хүнсний хавчаар зэрэг хатуу гадаргууг 1 литр усанд 25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх;
 - Карт уншигч пос машиныг спиртэн суурьтай уусмалаар арчих;
 - Жимс жимсгэнэ, цагаан идээ зэрэг шууд хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай байрлуулахгүй байх;
 - Амталгаат худалдаа хийхгүй байх;
 - Бээлий эсвэл хүнсний хавчаар хэрэглэн иргэдэд үйлчлэх;
 - Сав,баглаа, боодлыг чийгтэй алчуураар арчих;
 - Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах;
 - Агаар сэлгэлт тогтмол хийх;
 - Белизнагийн уусмалаар тавцан, сандал, цахилгаан шатны бариул, шал зэрэг хатуу гадаргууг тогтмол арчих;
 - Ариун цэврийн өрөөнд гар угаах саван, сальфетка байрлуулах;
 - Бие засах газрыг өдөрт тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх (жавелин, хлорсепт);
 - Хог хаягдлыг тухай бүр нь зайлуулах;
 
Албан хаагчдад:
- Амны эсвэл нүүрний хаалт зүүх;
 - Бээлий өмсөх;
 - Гараа сайтар угаах;
 - Ковид-19-ийн талаар мэдээлэлтэй байх;
 - Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119 дугаарт хандах;
 
Үйлчлүүлэгч нарт:
- Амны хаалт зүүх (ханиах, найтаах, шүлс);
 - Нүдний шил зүүх;
 - Гар халдваргүйжүүлэгч, нойтон сальфетка авч явах;
 - Хүн хоорондын 1,5-2 метрийн зай барих;
 - Хүнсний бүтээгдэхүүнд хүрэхгүй, хүнсний хавчаараар авах;
 - Амталгаа хийхгүй байх;
 - Олон бараанд хүрэхгүй байх;
 - Нүүр, ам, хамартаа бохир гараа хүргэхгүй байх;
 - Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх;
 - Сав, баглаа, боодлыг савантай усаар арчиж хэрэглэх;
 - Хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнийг сайтар угааж хэрэглэх;
 - Гаднах сав, баглаа, боодлыг шууд хаях;
 - Гараа савандаж угаахыг зөвлөж байна.
 
                


