COVID-19 цар тахлын үед бараа, бүтээгдэхүүний хүргэлтийн үйлчилгээний байгууллага, ажилтнуудад зориулсан зөвлөгөөг хүргэж байна.
Ачаа тээврийн байгууллагад:
-  
Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх
 -  
Ажлын байрыг өдөрт 2 удаа тогтмол цэвэрлэх
 -  
Хана, шал зэрэг хатуу гадаргууг 1л усанд 0,25мл белизна хийж халдваргүйжүүлэх
 -  
Агаар сэлгэлт хийх
 -  
Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
 -  
Ачаа, тээшийг зайтай байрлуулах
 -  
Агуулахын ажилчид тусгай хувцас өмсөх, дараа нь халдваргүйжүүлэх
 -  
Агуулахын ачаа, барааг халдваргүйжүүлэх
 -  
Нэг дор олуулаа сууж хооллохгүй байх
 
Хүргэлтийн ажилтанд:
-  
Амны хаалт зүүх
 -  
Бээлий өмсөх
 -  
Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч тогтмол хэрэглэх
 -  
Жолооны хүрд, шалавч, бариул зэрэг хатуу гадаргууг арчиж цэвэрлэх
 -  
Төлбөр, тооцоог аль болох карт болон цахимаар хийх
 -  
Хүн хооронд 1.5-2 метр зай барих
 
Үйлчлүүлэгчид:
-  
Амны хаалт зүүх, бээлий өмсөх
 -  
Сав, баглаа, боодол задарсан эсэхийг шалгах
 -  
Сав, баглаа, боодлыг савантай эсвэл 1л усанд 0,25мл белизна хийж арчих
 -  
Бараа, бүтээгдэхүүнийг мөн арчиж цэвэрлэх
 -  
Гаднах сав, баглаа, боодлыг хаях
 -  
Гараа сайтар савандаж угаах, халдваргүйжүүлэх
 -  
Халдварын тархалт өндөр улс орноос аль болох онлайн захиалга хийхгүй байх
 
Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам
                


