“Шигүдэри” сүүн сархадын 9 гайхамшиг
Наран тивийн илчнээс халсан
Нарийн хурын чийгнээс ургасан
Навч ногооны шимээс дэлгэрсэн
Үүл борооны хураас ургасан
Үнээ малын шимээс дэлгэрсэн
Үр шимийн идээний дээд Шигүдэри мину...
“Шигүдэри” буюу “шүүдэр” хэмээн нэрийн учир
Амьдралыг гийгүүлэгч наран амийг тэтгэгч ус юуг ууршуулан дэгдээж, байгаль дэлхий амирлан нойрсох үест тэнгэрээс буун шинээр эхлэх үүрийн гэгээн мөчид навч, цэцгийн дэлбээн дээр шүүдэр болон тогтдог. Энэ бол аливааг ариусгаж буй байгалийн гайхамшигт үзэгдэл. Монголчууд “Шүүдрийн дуслыг цуглуулан ижийдээ цай чанаж өгөв” хэмээдэг нь ийм учиртай.
Сүүн сархдын үйлдвэрлэл нь шүүдрийн дусал цуглуулах мэт нарийн технологитой. Шүүдэр буусан өвс ургамлыг бэлчээрийн мал идэж, малчин хүн буянт малынхаа сүүг айраг болгон исгэж, бадамлан асах ган тулган дээрээ бүрхээр, тогоо нийлүүлэн нэрж, өвсний шүүдэр цуглуулах мэт дусал дуслаар хураан “шимийн архи” хэмээх шимт умдааг гаргаж авдаг. Уламжлалт шимийн архи нь монгол үндэсний хоол, монгол хүний бие махбодид гайхамшигтай зохицдог тул сар шинийн баярын ширээний хамгийн тансаг, хүндэтгэлийн идээ болдог.
Монголчуудын уламжлалт шимийн архины түүх МЭӨ 200-аад оноос, бүр тодруулбал Хүннү гүрний үеэс эхтэй. Энэ умдааны талаар Европт анх таниулсан хүн нь Венецийн нэрт аялагч Марко Поло байв. “Монголчууд малын сүүнээс айраг гэх ундааг, айргаа нэрж архи гарган авдаг” хэмээн аяллын тэмдэглэлдээ бичжээ.
Эртнээс эдүгээг хүртэл өөрчлөгдөөгүй энэ ур ухааныг үйлдвэрлэлийн нөхцөлд шилжүүлэх ажил сүүлийн 30 гаруй жил тасралтгүй үргэлжилж, үйлдвэрлэлд амжилттай нэвтрүүлж чадсанаараа “G.U.M” компани (Genesis United Manufacturer) анхдагч болов. Монгол эмэгтэйчүүдийн сархад нэрэх уламжлалт арга ухааныг орчин үеийн дэвшилтэт технологитой төгс хослуулан үйлдвэрлэсэн “Шигүдэри” брэнд сар шинийн баярын ширээнд залагдаж эхэллээ.

“Шигүдэри” сүүн сархадын 9 гайхамшиг
* Халааж бурам, шар тос хийж уувал хоол шингэц сайжирч, гэдэс дотрын хорыг тайлна.
* Монгол бэлчээрийн үнээний сүүний шимт чанарт тулгуурлан исгэж нэрсэн дусал ч хэрэглээний ус ороогүй органик бүтээгдэхүүн юм.
* Хугацаа уртасгах болон амт, үнэр оруулах нэмэлт бодис агуулаагүй 100 хувь байгалийн гаралтай бүтээгдэхүүн бөгөөд сөрөг нөлөө үзүүлэхгүй (тохируулан хэрэглэх нь зүйтэй).
* Сэтгэл санааг төвшитгөн тайвшруулах үйлчлэлтэй.
* Бал үзэм зэргийг хийж уувал тамир тэнхээ сайжирна.
* Тайвшруулах үйлчлэлтэй бүтээгдэхүүн учир орой унтахын өмнө бага хэмжээгээр тогтмол халааж хэрэглэх нь бэлгийн үйл ажиллагаа, чадавхыг мэдэгдэхүйц сайжруулдаг.
* Тураах хоолны дэглэм баримталж буй хүмүүс иог болон дасгал хөдөлгөөнтэй хослуулан шимийн архи хэрэглэх нь маш үр дүнтэй байдаг.
* Хөлөргөж дотор халууныг дарах ач тустай.
* Чийг бамаас үүдэлтэй хөл, нурууны өвчинд тустай
Бүтээгдэхүүний талаарх дэлгэрэнгүй мэдээллийг www.gum.mn сайтаас үзнэ үү.
Захиалга өгөх:
Улаанбаатар хот дотор хүргэлт үнэгүй.
Утас: +976 7777-1515 8003-1515 8833-1515 contact@upg.mn
Хаяг: Улаанбаатар-16064, Баянгол Дүүрэг, 19р хороо, “ГУМ” ХХК





