Сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний эрх зүйн орчныг шинэчлэхээр ажиллаж байна.
2024, 2025 онд хийсэн үнэлгээ, судалгаанууд сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний тогтолцоо, хүний нөөцийн бэлтгэл, санхүүжилтийн зохицуулалт шинэчлэх шаардлагатайг харуулж байна.
Ялангуяа хоолны зардлыг сургуулийн хувьсах зардлаас тусгаарлаж, зорилтот хөтөлбөр хэлбэрээр хэрэгжүүлэх нь сургуулийн хоолыг сайжруулах чухал алхам болох юм.
Энэ бүхний үндсэн дээр “Ерөнхий боловсролын сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний тухай хууль”-д нэмэлт, өөрчлөлт оруулах төслийн эхний хувилбарыг холбогдох мэргэжилтнүүд боловсрууллаа.
Хуулийн төслийг энэ намрын чуулганаар хэлэлцүүлж, батлуулна гэж Боловсролын яамнаас мэдээллээ.